امروزه، در دنیایی که گوشی های هوشمند در آن نقش بسیار پر رنگی را ایفا می کنند، تمامی نسل ها از پیر و جوان، همه روزه تصاویر زیادی را ثبت می کنند. شاید هر روز میلیون ها عکس در اینترنت به اشتراک گذاشته شوند، اما واقعاً چند مورد از آن ها تصاویر با کیفیت و خوب هستند؟ عکاسی حرفه ای با گوشی هوشمند، تفاوت هایی با عکاسی حرفه ای دارد. در این مقاله به شما آموزش می دهیم که چگونه با دوربین اسمارت فون خود، عکس های بهتر و زیباتری بگیرید.

آموزش عکاسی حرفه ای با گوشی - آموزش عکاسی حرفه ای با موبایل - نحوه عکاسی حرفه ای با گوشی

ترکیب بندی، قانونی مهم در عکاسی حرفه ای با گوشی

ترکیب بندی اولین اولویت برای گرفتن یک عکس خوب است. عکس شما هرچقدر هم که خوب باشد، اگر چارچوب مناسبی نداشته باشد، تمامی ارزش خود را از دست خواهد داد. قوانین بسیار زیادی برای یک ترکیب بندی خوب وجود دارد که شاید آموزش کامل آن ها سال ها به طول بیانجامد. ما اینجا شما را به طور مختصر با قوانین کلی آشنا می کنیم.

قانون یک سوم در عکاسی حرفه ای با گوشی

این اولین و پرکاربردترین قانون ترکیب بندی است. کافیست فریم تصویر را به صورت ذهنی به سه مستطیل عمودی و سه مستطیل افقی تقسیم کنید. ایده اصلی این است که سوژه عکس شما باید در امتداد یکی از نقاط تقاطع خطوط در وسط صفحه باشد. در تصویر زیر نمونه ای از این کار را می بینید.

طریقه عکاسی حرفه ای با موبایل - عکاسی پرتره حرفه ای با موبایل - عکاسی حرفه ای با تلفن همراه

در حال حاضر بسیاری از دوربین ها گزینه نمایش Grid را دارند تا بتوان به راحتی این قانون را روی تصاویر اجرا کرد. در این زمینه، اشتباهی که به وفور دیده می شود، فضای خالی زیاد دور سوژه است. به یاد داشته باشید که اگر اطراف سوژه اصلی، مورد جذابی وجود ندارد، استفاده از این قانون درست نیست و به جای آن بهتر است، تصویر نزدیکی از سوژه اصلی بگیرید.

استفاده از خطوط عکاسی حرفه ای با دوربین گوشی

عکاسی با موبایل حرفه ای - عکاسی حرفه ای با گوشی آیفون - عکاسی تخصصی با گوشی سامسونگ

خطوط همه جا هستند و شما می توانید از آن ها برای هدایت مخاطب به سوژه اصلی استفاده کنید. یک مثال کلیشه ای از این مورد، خطوط راه آهن، پل ها و جاده ها هستند. اما اگر دقت کنید، خطوط همه جا وجود دارند.

زاویه دید هنگام عکاسی تخصصی با گوشی

عکاسی حرفه ای با موبایل - عکاسی حرفه ای با دوربین گوشی - ترفند عکاسی با موبایل

هرکسی می تواند جلوی یک سوژه بایستد و از آن عکس بگیرد، اما در واقع این نوع تصاویر خسته کننده شده اند. شما باید زاویه مناسب را پیدا کنید و اکثر اوقات بهترین زاویه، از مکانی غیرعادی دیده می شود.

می توانید بر روی تخته سنگی که در نزدیکی ست بروید تا ببینید دید تصویر تا چه حد تغییر می کند. یا می توانید بر روی زمین بنشینید و دوربین را به سمت بالا بگیرید. هر کاری را انجام دهید تا زاویه دیدی پیدا کنید که اکثر مردم به ان فکر نمی کنند.

پس زمینه در عکاسی با گوشی

ترفندهای عکاسی با موبایل - عکاسی با موبایل در شب تنظیمات - عکاسی حرفه ای با گوشی

 زمینه دقیقاً به اندازه سوژه تصویر مهم است. مطمئن شوید که زمینه تصویرتان منظره خوبی دارد. اگر این طور نیست، حداقل از تمیز بودن آن و نبود هیچ شی اضافی در آن اطمینان حاصل کنید. مراقب نقاطی که ممکن است حواس بیننده را از سوژه اصلی پرت کند، باشید. این می تواند شامل برخی اشیاء، نور خیر کننده و یا برخی رنگ ها باشد.

روشنایی در عکاسی حرفه ای با گوشی

حرفه ای ترین عکاسان، متخصصان تنطیم روشنایی تصویر هستند. در واقع، عکاسی حرفه ای با گوشی همین است؛ کار با نور و تلاش برای ثبت آن با حسگر دوربین. در روش خود برای استفاده از نور هوشمندانه عمل کنید. از سمتی عکاسی کنید که سوژه شما، نور خوبی دریافت کند. به طور مثال هنگام گرفتن عکس سلفی، به سمت منبع نور بایستید.

ترفند های عکاسی حرفه ای با گوشی - نکات عکاسی با موبایل

اموزش عکاسی حرفه ای با گوشی شیائومی - موبایل گرافی حرفه ای ترفندهای کاربردی - عکاسی با گوشی موبایل

یکی از چالش های موجود برای دوربین های گوشی ها این است که سنسورهای کوچکی دارند. اما تکنولوژی در نقطه ای است که می توانید با این امکانات هم تصاویر خوبی بگیرید… البته در روشنایی روز.

واقعیت تلخ این است که با داشتن سنسور کوچک، به معنی کارایی کمتر در نور کم است. در این شرایط گوشی هوشمند شما به کمک نیاز دارد، لامپ های بیشتری را روشن کنید و یا نزدیک منبع روشنایی بروید و از این قبیل کارها، تا بتوانید عکس های بهتری بگیرید.

فلش را کنار بگذارید یا هوشمندانه استفاده کنید

عکاسی با فلش بسیار مشکل است. مردم سال هاست که در تلاشند تا بهترین استفاده را از آن بکنند اما برای مردم عادی، فلش دوربین تلفن همراه، بیش از اینکه سودی داشته باشد، به ضرر آن ها تمام می شود. به خصوص که فلش گوشی ها از نوع مستقیم و با کیفیت پایین است. فلش همواره سوژه های شما را به هم می ریزد، سایه ها را از بین می برد و به تصویر حالت غیر واقعی می دهد. در واقع بهتر است تنها در مواقعی از فلش استفاده کنید که واقعاً نوری وجود ندارد و فضا بسیار تاریک است.

اما این روی صحبت به سمت مردم عادی است. اگر شما یکی از علاقمندان به حرفه عکاسی هستید، می توانید با افزایش دانش و آگاهی خود، تصاویر با کیفیت تری ثبت کنید و با استفاده از ابزار جانبی و بازی با نور، جلوه خاصی به عکس هایتان ببخشید.

از لنز دوربین خود مراقبت کنید

لنز دوربین می تواند کثیف یا خش دار شود، ترک بخورد و یا مشکلات دیگری برای آن پیش آید. این قطعه ظریف شیشه ای، فاکتور کلیدی در عکاسی شماست. در واقع لنز نقشی مهم تر از حسگر و بدنه دوربین شما دارد و باید به یاد داشته باشید که گوشی شما تنها یک لنز دارد. پس مراقب آن باشید، آن را تمیز نگه دارید و در مقابل خطرات شکستن از آن حفاظت کنید تا بتوانید تصاویری زیبا و واضح بگیرید.

از تنظیمات دستی استفاده کنید

بسیاری از اسمارت فون ها به شما اجازه تغییر تنظیمات نوردهی را نمی دهند. نوردهی مناسب در عکاسی وابسته به سه فاکتور است: دریچه دیافراگم، سرعت شاتر و ISO. به طور خلاصه، ISO میزان حساسیت سنسور دوربین را مشخص می کند، میزان گشادگی دیافراگم مشخص می کند که نور تا چه حدی وارد می شود و سرعت شاتر فاصله زمانی‌ست که شاتر دوربین باز است و نور روی حسگرهای الکترونیکی اثر می‌کند.

البته هدف ما آموزش مفاهیم عکاسی نیست، بلکه این است که بدانید می توانید با استفاده از برخی اپلیکیشن ها، روی این عوامل کنترل داشته باشید. Manual Camera و DSLR Camera Pro جزو این برنامه ها هستند که با آن ها می توانید سرعت شاتر، ISO، حالت عکاسی، تعادل سفیدی و بسیاری عوامل دیگر را کنترل کنید. البته این برنامه ها و برنامه های کاربردی دیگر پولی هستند، اما به نظر می رسد اگر گوشی شما کنترل های لازم را به شما نمی دهد، این هزینه ارزش لازم را داراست.

از مزیت های HDR بهره بگیرید

بسیاری از اسمارت فون های رده بالا و مدرن امروزی قابلیت استفاده از HDR را دارند. در معنای سنتی، HDR با گرفتن چندین عکس در همان فریم با سطوح مختلف نوردهی انجام می گیرد. این تصاویر سپس با هم ادغام و متعادل سازی می شوند تا بهترین نوردهی شکل گیرد. این برای خلق تصاویری که نشان دهنده تفاوت شدید نور در یک فضا باشند، مناسب است. به طور مثال، به هنگامی که رو به روی یک پنجره در یک اتاق تاریک ایستاده باشید.

در گوشی های عملکرد کمی متفاوت است و این کارها به صورت دیجیتالی انجام می گیرد، اما نتایج همچنان عالی هستند. پس در چنین شرایطی مطمئن شوید که از HDR استفاده می کنید، چرا که تفاوت زیادی را با حالت عادی خواهید دید.

گرفتن عکس، پایان کار نیست!

ادیت و ویرایش تصاویر، واقعاً دنیای دیگری دارند. با اینکه انجام این کار به صورت حرفه ای به زمان زیادی نیاز دارد، اما هرکسی می تواند با شروع از نرم افزارهای ابتدایی تر مانند Snapseed، و ادامه با Lightroom و یا  Photoshop Express، در این زمینه مهارت های لازم را کسب کند.

واقعیت این است که باید به ویرایش عکس های خود عادت کنید. اکثر مردم، بلافاصله پس از گرفتن عکس، آن را به اشتراک می گذارند. اما کار حرفه ای تر این است که تمامی تصاویر را قبل از اشتراک گذاری و یا هر کار دیگر، ویرایش کنید و به عکاسی گوشی های هوشمند، اعتماد بی قید و شرط نداشته باشید. پس از ویرایش می توانید در صورت تمایل از فیلترها هم استفاده کنید.

Blur کردن، تصویر را غیر واقعی می کند

شاید شما هم چنین عکس هایی را دیده باشید که در آن از Blur برای دادن افکت Bokeh به تصویر استفاده شده است. افکت Bokeh، حالتی است که در آن تمام یا بخشی از تصویر به صورت تار دیده می شود. این کار در دوربین های حرفه ای، با تغییر گشادگی دیافراگم انجام می گیرد. به جز حالتی که از اپلیکیشن دوربین گوگل استفاده کنید که در آن افکت بوکه، با حرکت دادن دوربین، شبیه سازی می شود و یا اینکه گوشی شما از دوربین های دوگانه استفاده کند، نمی توانید از Blur استفاده کنید و این کار تنها باعث پایین آمدن کیفیت و دید بد در عکس شما می شود.

نه اینکه زمینه تار، بد دیده شود. بلکه مشکل در درک مفاهیم عمق است و بیشتر مردم با تار کردن جاها و اشیائی از عکس که نباید، آن را خراب می کنند و غیر واقعی جلوه اش می دهند.

حتی اگر دانش خوبی از عکس و مکانی که در آن گرفته شده، داشته باشید، نرم افزارهای گوشی نمی توانند تاری را به صورت واقعی به عکس بدهند. در حقیقت می توانند استفاده از Blur را برای جذاب کردن عکستان کنار بگذارید، چرا که در صورتی مخاطبان عکستان زیاد می شوند، که خود عکس جذاب باشد و Blur کردن نمی تواند یک عکس معمولی را به تصویری زیبا و جذاب تبدیل کند.

مگاپیکسل مهم است

همه شنیده ایم که می گویند مگاپیکسل ها تأثیری در کیفیت عکس ندارند یا زیاد هم مهم نیستند. باید بدانید که این جملات در اصل به این منظور هستند که حتماً می توان با دوربینی که مگاپیکسل آن کم است نیز عکس های خوبی گرفت. اما باید در نظر گرفت که مانند هر چیز دیگری در عکاسی، این مورد هم کمی پیچیده است.

نسبت ابعاد تصویر دوربین خود را پیدا کنید و نسبت به آن عکاسی کنید. اگر می خواهید تصاویر را crop کنید این کار را برای بعد از عکاسی نگه دارید تا هوشمندانه تر باشد.

زوم کردن را فراموش کنید

بهتر است به طور کلی زوم کردن را فراموش کنید، مگر اینکه دوربین گوشی شما از اپتیکال زوم بهره گیرد، مانند گوشی گلکسی K Zoom. در واقع بهتر است شرایط عکاسی را طوری انتخاب کنید که نیازی به زوم کردن نباشد.

تنها کاری که زوم دیجیتال می کند، crop کردن عکسی است که در حال گرفتن هستید. در این صورت باید با کیفیت خداحافظی کنید. بهتر است به سوژه نزدیک تر شوید و یا اگر نمی توانید این کار را انجام دهید، در همان شرایط عکاسی کنید و سپس عکس را Crop کنید. درست است که باز هم کیفیت را از دست می دهید، اما می توانید با اندکی ترفند، شرایط را بسیار بهتر از زوم کردن کنید.

با لذت شروع به عکاسی کنید!

جمع‌بندی

عکاسی با گوشی های هوشمند، تفاوت‌هایی با عکاسی حرفه ای دارد و در این مطلب نکاتی بیان شد که می‌تواند راهنمای مناسبی باشد برای اینکه چگونه با دوربین اسمارت فون خود، عکس های بهتر و زیباتری بگیرید. به بیان ساده باید گفت که عکاسی با گوشی هوشمند بسیار آسان‌تر از عکاسی با دوربین‌های حرفه‌ای عکاسی است و با رعایت چند نکته ساده که در بالا گفته شد می‌توانید عکس‌های بسیار باکیفیتی بگیرید.

در میان موارد فوق رعایت قانون یک سوم، رعایت اصول تابش و ورود نور به لنز دوربین و اصول زاویه دید از مهمترین نکات هستند ولی فراموش نکنید که مهمترین ترفند عکاسی با گوشی هوشمند آن است که هر چه بیشتر و بیشتر تمرین کرده و عکس‌های خود را پس از ثبت، بررسی کنید. بدون شک می‌توان با مدت نه چندان طولانی از عکاسی، به اصولی پی ببرید که دیگر ملکه ذهنتان شده و آن گاه است که خود را به یک عکاس موبایل، با توانایی بالا ارتقا داده‌اید.